Dinsdag 22 Januarie 2013

Puding Kastard Pisang Cream Crakers



Bahan-bahannya:
1 tin susu cair
1 tin air - sukat guna tin susu cair
4 sudu besar tepung kastard
4 sudu besar gula pasir
3 biji pisang emas - dipotong bulat
1 sudu kecil esen vanilla
Sedikit  serbuk milo
Beberapa keping biskut cream crackers

Cara-cara membuatnya:
  1. Satukan susu cair, air, tepung kastard, gula, esen vanilla di dalam blender dan dikisar.
  2. Kemudian masukkan ke dalam periuk dan masak dengan api yang perlahan.  Kacau bahan sehingga pekat (mesti kacau selalu supaya tidak berketul-ketul).
  3. Susun biskut cream crackers di dalam loyang/bekas.
  4. Setelah adunan pekat, tuang sedikit ke atas lapisan biskut dan ratakan sehingga menutupi semua biskut.
  5. Taburkan serbuk milo dan susun potongan pisang di atas lapisan tadi.
  6. Kemudian susun biskut lagi ke atas lapisan serbuk milo dan potongan pisang tadi.
  7. Tuang sekali lagi adunan ke atas lapisan biskut dan ulang langkah 4, 5.  Buat sehingga 3 lapisan sahaja.
  8. Biarkan seketika, kemudian masuk dalam peti sejuk. Makan bila sejuk. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Puding Kastard Pisang Cream Crakers

0 opmerkings:

Plaas 'n opmerking