Sondag 01 Desember 2013

Puding Roti Coklat

Bahan-bahannya:

100gm gula putih
100gm gula perang
10 keping roti coklat  (roti gardenia coklat kismis) - dipotong kiub
8 biji telur ayam
500ml krim putar
500ml susu segar
1/2 sudu kecil esen vanilla

Cara menyediakannya:
1.  Sapukan mentega pada acuan.
2.  Taburkan roti yang dipotong kiub tadi ke dalam acuan.
3.  Pukul gula dan telur hingga sebati.  Masukkan susu, krim, dan esen vanilla.  Kacau rata.
4.  Tapis adunan ini dan tuang ke dalam acuan yang berisi roti.
5.  Biarkan selama 5 minit.
6.  Bakar pada suhu 180C selama 30 hingga 45 minit atau hingga kekuningan.
7.  Hiaskan ikut citarasa.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Puding Roti Coklat

0 opmerkings:

Plaas 'n opmerking