Saterdag 12 Januarie 2013
Bahan-bahannya:
1 ikat sayur bok choy
1 1/2 cawan santan kelapa sawit - dicampur dengan 3 cawan air
1 cekak soun pendek - direndam sehingga lembut dan ditoskan
1 sudu besar udang kering - direndam sekejap, dibasuh kemudian ditoskan.
1/4 biji cili benggala
1 biji bawang besar - dihiris
Gula dan garam secukup rasa.
Cara memasaknya:
Masukkan kesemua bahan di atas di dalam periuk dan kacau rata. Masak sehingga kuah mendidih. Semasa kuah mula hendak mendidih, kacau santan supaya ia tidak pecah. Rasa garam dan gula. Jika telah cukup rasa, bolehlah ditutup api.
MASAK LEMAK PUTIH BOK CHOY
Geplaas deur
Admin Blog
om
00:20
Bahan-bahannya:
1 ikat sayur bok choy
1 1/2 cawan santan kelapa sawit - dicampur dengan 3 cawan air
1 cekak soun pendek - direndam sehingga lembut dan ditoskan
1 sudu besar udang kering - direndam sekejap, dibasuh kemudian ditoskan.
1/4 biji cili benggala
1 biji bawang besar - dihiris
Gula dan garam secukup rasa.
Cara memasaknya:
Masukkan kesemua bahan di atas di dalam periuk dan kacau rata. Masak sehingga kuah mendidih. Semasa kuah mula hendak mendidih, kacau santan supaya ia tidak pecah. Rasa garam dan gula. Jika telah cukup rasa, bolehlah ditutup api.
Tags :
Masak Lemak Putih Bok Choy
Related : MASAK LEMAK PUTIH BOK CHOY
Teken in op:
Plaas opmerkings (Atom)
0 opmerkings:
Plaas 'n opmerking